Maak kans op een leuke prijs! Doe mee met de
Giraffe
Kleurplaten in de categorie

Giraffe

Heb je ooit een dier gezien dat zo groot is dat het bijna de toppen van de bomen kan aanraken? Dat dier is de giraffe! Giraffen zijn de langste dieren op aarde en kunnen wel 5 tot 6 meter hoog worden. Dat is net zo hoog als drie auto’s bovenop elkaar gestapeld! Op deze pagina een hoop leuke kleurplaten van de giraffe!

giraffe kleurplaten

Alle Giraffe kleurplaten

Bekijk hier alle Giraffe kleurplaten.
kleurplaat giraffe
Giraffe
Meer kleurplaten laden...

De Giraffe: Het Langste Dier van de Savanne

Wat meteen opvalt aan een giraffe, is zijn lange nek en zijn lange poten. De nek van een giraffe is ongeveer twee meter lang, wat bijna zo lang is als een volwassen mens! Met deze lange nek kunnen giraffen de bladeren van hoge bomen eten, waar andere dieren niet bij kunnen.

 

Vlekkenpatroon

Giraffen hebben een prachtige vacht met bruine vlekken. Geen twee giraffen hebben hetzelfde patroon, net zoals mensen verschillende vingerafdrukken hebben. Deze vlekken helpen hen ook om te camoufleren en zich te verbergen tussen de bomen en struiken van de savanne.

 

Eten en Drinken

Giraffen eten graag bladeren van bomen, vooral van de acaciaboom. Hun tong is ook heel bijzonder; die is namelijk wel 45 centimeter lang en blauw van kleur. Met hun lange tong kunnen ze de bladeren van de bomen trekken zonder zich te prikken aan de stekels.

Omdat giraffen zo lang zijn, is het drinken van water een beetje lastig voor hen. Ze moeten hun lange poten wijd uit elkaar zetten en hun nek omlaag buigen om bij het water te kunnen. Dit ziet er een beetje grappig uit!

 

Leven in de Savanne

Giraffen leven in groepen die kuddes worden genoemd. Een kudde kan uit wel twintig giraffen bestaan. Ze wonen in de savannes van Afrika, waar veel ruimte is en waar veel bomen staan om van te eten.

 

Babygiraffen

Een babygiraffe heet een kalfje. Als een kalfje wordt geboren, valt het van een hoogte van ongeveer twee meter op de grond! Maar maak je geen zorgen, het doet hen geen pijn. Binnen een paar uur kan het kalfje al staan en lopen. Kalfjes drinken melk bij hun moeder tot ze groot genoeg zijn om zelf bladeren te eten.

 

Bijzonderheden

Giraffen slapen maar heel weinig, soms maar een paar minuten per keer. Ze kunnen ook heel hard rennen, wel 60 kilometer per uur, wat net zo snel is als een auto in de stad!

 

Giraffen zijn echt bijzondere dieren met hun lange nekken, mooie vlekken en grappige manier van drinken. De volgende keer dat je een giraffe ziet, weet je een heleboel leuke feitjes over dit fascinerende dier!