Maak kans op een leuke prijs! Doe mee met de
Bevrijdingsdag
Kleurplaten in de categorie

Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag in Nederland. Op deze dag herdenken we de bevrijding van Nederland in 1945 en vieren we de vrijheid die we sindsdien hebben. Vier de vrijheid met deze leuke Bevrijdingsdag kleurplaten!

bevrijdingsdag kleurplaten

Alle Bevrijdingsdag kleurplaten

Bekijk hier alle Bevrijdingsdag kleurplaten.
kleurplaat 4 en 5 mei bevrijdingsdag
4 en 5 mei
kleurplaat bevrijdingsdag
Bevrijdingsdag vlaggen
Meer kleurplaten laden...

Wat is bevrijdingsdag?

Bevrijdingsdag is een nationale feestdag in Nederland en wordt gevierd op 5 mei. Op deze dag herdenken we de bevrijding van Nederland in 1945 en vieren we de vrijheid die we sindsdien hebben. Het is een dag waarop we stilstaan bij de vrijheid die we hebben en bij de mensen die daarvoor gevochten hebben.

Een leuke manier om kinderen te betrekken bij Bevrijdingsdag is door middel van kleurplaten. Er zijn veel verschillende kleurplaten beschikbaar die te maken hebben met Bevrijdingsdag, zoals kleurplaten van de Nederlandse vlag, van soldaten en van vrijheidsmonumenten. Kinderen kunnen deze kleurplaten inkleuren en zo op een leuke manier leren over de geschiedenis van Bevrijdingsdag.

Door middel van kleurplaten kunnen kinderen op een speelse manier leren over Bevrijdingsdag en de betekenis ervan. Het is een leuke manier om de geschiedenis tot leven te brengen en kinderen bewust te maken van het belang van vrijheid. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk om te doen, dus het is een perfecte activiteit om te doen op Bevrijdingsdag!