Kleurplaten in de categorie

Dora

Dora is een animatie-kinderprogramma dat te zien is bij Nick Jr. op de televisiezender Nickelodeon. De serie speelt zich af in de jungle van Zuid-Amerika. Wanneer Dora op avontuur gaat, heeft ze altijd haar rugzakje bij zich met daarin een pratende kaart. Ook krijgt ze hulp van haar aapje Boots. Dora is tweetalig opgevoed en spreekt daarom zowel Engels als Nederlands!

Bekijk hieronder de leukste Dora kleurplaten. Gratis te downloaden en uit te printen.

dora kleurplaten

Alle Dora kleurplaten

kleurplaat dora en boots op paard
Dora op paard
dora oma kleurplaat
Dora en Oma
dora kleurplaat
Dora en Boots
kleurplaat dora sint maarten
Dora met Sint Maarten lampion
dora kleurplaat
Dora en haar vrienden
Meer kleurplaten laden...

Meer over Dora en haar vriendjes

Stel je voor dat je in een magische wereld leeft, waar elk avontuur een nieuwe ontdekking is. Dat is precies waar Dora the Explorer woont! Dora is een geweldig meisje dat altijd klaar staat voor avontuur en plezier.

Dora heeft een speciale vriend die altijd bij haar is, en dat is Boots de aap. Boots is niet zomaar een aap; hij draagt altijd rode laarzen die hem supersnel maken. Samen met Boots beleeft Dora de meest spannende avonturen.

Een van de leukste dingen aan Dora is dat ze heel slim is. Ze spreekt Engels en Spaans, en ze leert kinderen graag nieuwe woorden. Ze heeft zelfs een magische kaart die haar de weg wijst als ze op avontuur gaat.

Maar Dora en Boots komen soms in moeilijke situaties terecht. Gelukkig zijn er altijd vrienden die hen willen helpen. Er is Benny de stier, Isa de leguaan en Tico de eekhoorn. Samen vormen ze een geweldig team! Van vrijwel iedereen hebben we wel een kleurplaat beschikbaar!

Een van Dora's belangrijkste missies is om schatten te vinden. Ze gaat door dichte bossen, over hoge bergen en zelfs onder de zee om verborgen schatten te ontdekken. Maar onderweg komt ze soms een boze vos tegen, Swiper genaamd. Swiper probeert de schatten te stelen, maar met jouw hulp kan Dora hem stoppen!

Dora houdt ook van zingen. Ze zingt leuke liedjes die je kunt meezingen terwijl je naar haar avonturen kijkt. En ze moedigt je altijd aan om met haar mee te doen. Ze vraagt: "Kunnen jullie het?" En weet je wat? Natuurlijk kun je het!

Dora the Explorer is niet alleen op televisie, maar ook in boeken en spelletjes. Je kunt haar ontmoeten in haar wereld vol avontuur en vriendschap. Dus, als je op zoek bent naar spannende avonturen, nieuwe woorden wilt leren en samen met Dora en haar vrienden plezier wilt hebben, vergeet dan niet om met Dora the Explorer op pad te gaan!

Met Dora en haar vrienden is elke dag een kans om te leren, te lachen en nieuwe dingen te ontdekken. Ook met onze Dora kleurplaten! Ga met haar mee en geniet van de spannende reis!

Kleurplaat afdrukken of downloaden?

Om de kleurplaat af te drukken of te downloaden klik je op de kleurplaat. Vervolgens klik je rechts bovenin het scherm op het pijltje.  Klik op ‘Download Afbeelding‘.