Maak kans op een leuke prijs! Doe mee met de
Kleurplaten in de categorie

Lion King

The Lion King is een animatiefilm geproduceerd door Disney. Het verhaal speelt zich af op de Savanne, waar de leeuw de baas is. Van vrijwel alle personages uit de Lion King hebben we wel een kleurplaat. Zo hebben we kleurplaten van Mufasa, Sarabi, Simba en Scar. Ook de gemene hyena’s Shenzi, Banzai en Ed mogen niet ontbreken.

lion king kleurplaten

Alle Lion King kleurplaten

Bekijk hier alle Lion King kleurplaten.
the lion king kleurplaat
The Lion King
kleurplaat scar lion king
Scar
kleurplaat lion king mufasa en simba
Mufasa en Simba
Meer kleurplaten laden...

Waar gaat The Lion King over?

In een ver land, waar de zon altijd schijnt en de savanne zich eindeloos uitstrekt, leefden majestueuze leeuwen. Ze waren de heersers van het land, en hun koning heette Mufasa. Mufasa had een zoon, Simba, die de toekomstige koning van de savanne zou worden.

Simba was een speelse welp, altijd op zoek naar avontuur. Hij hield ervan om te spelen met zijn vrienden, de ondeugende stokstaartjes Timon en Pumbaa. Samen beleefden ze de leukste avonturen.

Op een dag, toen Simba nog maar een jonge welp was, nam zijn vader hem mee op een speciale reis. Ze klommen samen naar de top van de Koningsrots, het hoogste punt in het land. Daar leerde Mufasa Simba over de kringloop van het leven, hoe alles met elkaar verbonden was, en hoe belangrijk het was om goed voor het land te zorgen.

Maar niet iedereen was blij met Simba's toekomstige koningschap. Mufasa's broer Scar was jaloers en wilde zelf koning worden. Dus, op een dag bedacht Scar een gemeen plan. Hij lokte Simba en Mufasa in een val, waardoor Mufasa tragisch omkwam. Simba, die dacht dat hij schuld had aan de dood van zijn vader, vluchtte weg van de savanne.

Simba verdwaalde in de grote wildernis, maar daar ontmoette hij nieuwe vrienden, zoals de wijze oude aap Rafiki en de stoere leeuwin Nala, die vroeger zijn speelkameraadje was. Samen hielpen ze Simba om zijn ware identiteit te herontdekken en terug te keren naar huis om zijn rechtmatige plaats als koning op te eisen.

Met moed en doorzettingsvermogen versloeg Simba uiteindelijk Scar en herstelde de harmonie in de savanne. Hij werd de nieuwe koning, net zoals zijn vader had gewild. Simba besefte dat hij niet alleen verantwoordelijk was voor zijn eigen leven, maar ook voor het welzijn van alle dieren in zijn koninkrijk.

En zo leefden Simba, Nala, Timon, Pumbaa en al hun vrienden nog lang en gelukkig in de prachtige savanne, waar de kringloop van het leven in evenwicht was, en iedereen kon genieten van de warmte van de Afrikaanse zon.