Maak kans op een leuke prijs! Doe mee met de
Kleurplaten in de categorie

Smurfen

De Smurfen is een tekenfilmreeks over een aantal blauwe wezentjes. Ze zijn vrijwel altijd in conflict met Gargamel, een kwaadaardige tovenaar. Het liefst zou hij alle Smurfen opeten. Gelukkig zijn ze hem vaak te slim af.

Hieronder zie je alle Smurfen kleurplaten. Zelfs van Gargamel hebben we een aantal leuke kleurplaten!

smurfen kleurplaten

Alle Smurfen kleurplaten

Bekijk hier alle Smurfen kleurplaten.
kleurplaat smurf schaatsen
Smurf schaatsen
kleurplaat gargamel smurfen
Gargamel
kleurplaat smurfin
Smurfin
kleurplaat brilsmurf
Brilsmurf
kleurplaat smurfen hand in hand
Smurfen hand in hand
smurfin bloemetje
Smurfin krijgt een bloemetje
kleurplaat smurf in waterput
Smurf in waterput
Meer kleurplaten laden...

Meer over de Smurfen

Diep in het betoverende Honderd Bunderbos ligt een bijzonder dorp dat bekendstaat als het Smurfendorp. In dit dorp wonen de Smurfen, kleine wezentjes die blauwe huidjes hebben en altijd vrolijk zijn. De Smurfen zijn zo klein dat ze in paddenstoelhuisjes wonen en alles samen delen.

Elke Smurf heeft een speciale naam die bij zijn persoonlijkheid past. Er is Grote Smurf, de wijze leider van het dorp met zijn rode muts en broek. Dan heb je Klungelsmurf, die altijd grappige ongelukjes lijkt te veroorzaken, en Brilsmurf, die heel slim is en altijd een bril draagt. Van vrijwel alle Smurfen hebben we een leuke kleurplaat!

brilsmurf en smurfin
Smurfin en Brilsmurf

Een van de bekendste Smurfen is Smurfin. Ze is het enige meisje in het dorp en draagt een witte jurk en witte muts. Smurfin is heel avontuurlijk en gaat graag met de andere Smurfen op pad.

De grootste vijand van de Smurfen is Gargamel, een gemene tovenaar die probeert hen te vangen en hen te gebruiken om goud te maken. Hij wordt bijgestaan door zijn ondeugende kat, Azraël.

Elke dag beleven de Smurfen nieuwe avonturen. Ze gaan op zoek naar schatten, redden elkaar uit de problemen en leren belangrijke lessen over vriendschap en samenwerking.

De Smurfen hebben ook een speciale manier van praten. Ze gebruiken vaak het woord "smurf" in plaats van andere woorden. Zo zeggen ze "smurftastisch" in plaats van "fantastisch" en "smurfer de smurf" in plaats van "vliegensvlug." Dat maakt hun verhalen grappig en uniek!

De avonturen van de Smurfen zijn te vinden in boeken, tekenfilms en zelfs films. Ze leren ons dat zelfs de kleinste wezentjes grote avonturen kunnen beleven en dat vriendschap en samenwerking heel belangrijk zijn.

Dus, als je ooit een bezoek brengt aan het Honderd Bunderbos, let dan goed op, want je zou zomaar een groepje vrolijke, blauwe Smurfen kunnen tegenkomen die altijd klaar staan voor een nieuw avontuur!

Alle Smurfen kleurplaten hier op Kleurplaatje.nl zijn gratis te downloaden en uit te printen.