Maak kans op een leuke prijs! Doe mee met de
Kleurplaten in de categorie

Honden

Op deze pagina heel veel leuke honden kleurplaten. Van bijna elk hondenras is hier wel een kleurplaat te vinden. Mis je er nog één? Laat het ons weten!

De honden kleurplaten zijn gratis te downloaden en uit te printen.

honden kleurplaten

Alle Honden kleurplaten

Bekijk hier alle Honden kleurplaten.
kleurplaat hond graaft gat
Hond graaft gat
kleurplaat beagle
Beagle
kleurplaat golden retriever
Golden Retriever
kleurplaat beer en hond
Beer wandelt met hond
kleurplaat hond en schildpad
Hond en schildpad
Meer kleurplaten laden...

Meer over Honden

Welk hondenras is geschikt voor kinderen?

Het hebben van een huisdier is hartstikke leuk en dan helemaal als het een hond betreft. Heb je een gezin met jonge kinderen dan is het belangrijk dat je kiest voor een ras die goed kan omgaan met kinderen. Kinderen kijken vaak nergens naar, snappen niet dat de hond maar op één manier kan communiceren en willen graag met het dier spelen. Wij hebben vijf geweldige hondenrassen op een rijtje gezet die dol zijn op kinderen!

Labrador

De labrador is de perfecte gezinshond want hij is ontzettend lief voor de kinderen! Het is een middelgrote hond. Ondanks dat ze graag dingen doen niet mogen zoals van alles opeten wat je laat slingeren doen ze verder geen vlieg kwaad. Dit hondenras gehoorzaamt goed en is altijd enthousiast als je iets actiefs wilt gaan doen. Ideaal in combinatie met kinderen dus. Als je denkt aan het gezegde huisje, boompje, beestje past de labrador hier absoluut bij.

Duitse Dog

Op het eerste gezicht is dit hondenras misschien schrikken omdat hij zo enorm groot is maar een Duits Dog staat vooral bekend als de vriendelijke reus. Het zijn honden die enorm loyaal naar het gezin is en dol is op knuffelen. Ze kunnen zomaar op je schoot gaan zitten. Ze zijn door hun grootte wel lomp, dus in dat opzicht is het soms uitkijken geblazen. Verder heeft het ras veel beweging nodig dus een ideale hond om samen met de kinderen een prachtige boswandeling te maken.

Beagle

Dan gaan we verder met een wat kleinere hondenras. Niet iedereen is natuurlijk dol op grote honden. De Beagle is een hele positieve hond die barst van de energie en graag speelt. Dat maakt dit ras tot de ideale hond voor gezinnen. Het zijn ook intelligente honden waardoor je ze heel snel nieuwe dingen kunt leren. Verder is het ook een zelfstandige hond waardoor dit ras makkelijker alleen thuis kan zijn.

Golden Retriever

De Golden Retriever is één van de populairste honden in Nederland. Niet gek, want dit hondenras gaat heel goed samen met kinderen. Het zijn vriendelijke beesten die gehoorzaam zijn en ook enthousiast. Hou er rekening mee dat een Golden Retriever veel beweging nodig heeft. Meer dan een gemiddelde hondenras. Ga dus regelmatig met de hond en de kinderen een lekkere lange wandeling maken door het park, het bos of bij de kinderboerderij.

Newfoundlander

De Newfoundlander is net als de Duitse Dog een grote hondenras. Maar ook de Newfoundlander is heel zachtaardig en kinderen daar zijn ze dol op. Ze spelen graag maar kunnen daarentegen ook momenten hebben waarop ze heel rustig zijn. Ze zijn goed te socialiseren en zijn zelfverzekerd. Je kunt zelfs met je kinderen en de hond naar het strand
want de Newfoundlanders zijn dol op water. Ze kunnen goed zwemmen en maken graag hun vacht nat.